Naprendszer A5-ös jegyzetfüzet

 

4 500 Ft

Természetes parafával borított füzet, hogy védjük a Földet. Ami nyilván a naprendszerben található.
A füzet megvásárlásával a Magyar Csillagászati Egyesületet támogatod! A bevételek 5%-át az egyesület kapja, hogy minél többen megismerkedjenek és megszeresség a csillagászatot.

Készleten

Cikkszám: FZP001 Kategória:

Az Orion galaxis spirálkarjában található a Tejútrendszer, ami milliárdnyi csillagot foglal magába, ezek közül is a legfontosabb számunkra a Naprendszer! A Nap gravitációs hatása nyolc bolygót tart körülötte keringő pályán, ezek közül egy a mi Földünk.

A Naptól mindössze 57 millió km-re található a Merkúr, a Naprendszer legkisebb bolygója, 108 km-re a Vénusz és 149 millió km-re a Föld. Ezután következik a Mars (227 millió km), a Jupiter (778 millió km), a Szaturnusz (1429 millió km), az Uránusz (2869 millió km) és végül a Neptunusz (4496 km).

A legnagyobb bolygónk a Szaturnusz, a legnehezebb a Jupiter, a legsűrűbb a Föld, a legtöbb gyűrűje az Uránusznak van, a legtöbb holdja pedig a Jupiternek.

Mielőtt törpebolygóvá fokozták volt, a Pluto is közéjük tartozott legkisebbként, ám így sincs egyedül, legalább 7 társával kering a Naprendszerünkben.

Hogy miért választottuk ezt a füzetünk dizájnjának? Hogy lássuk mennyire aprók is vagyunk valójában, és tudván, hogy az Orion ráadásul csak egy icipici része a Világűrnek, nem is tűnik akkora dolognak, ha megeszünk egy egész pizzát egyedül!

A füzet A5-ös méretű, tehát könnyen elfér a táskádban, bármikor elő tudod kapni és le tudod lesni a naprendszer adatait mikor épp szükséged van rá! Ráadásul a füzet természetes parafából van, tehát a környezetre nézve is kímélőbb!

Használjátok okosan!

Tömeg230 g
Méretek140 × 210 × 15 cm
Alapanyag

Természetes parafa, Papír

Jellemzők

A5 méretű, 80 sima lap, Gumipánttal zárható

Szállítási információk

Ezek itt szállítási információk!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Naprendszer A5-ös jegyzetfüzet” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

0